Tuesday, July 12, 2011

Sabah (family vacation)~~~Day 4 & Final Day...

Assalamualaikum lalink2~~

Tengok tuh tengok tuh sajer je kan panggil korang semua lalink-lalink. Ye lah nak ambik hati balik kan. *eleh mentang2 lah kau tak hapdate blog chomel nih dah lama kan kan kan???

Ala sory lah ye. Biler dah duduk rumah jadi suri rumah full time, tukang ambik adik kat sekolah dengan tolong ibu masak, feeling2 malas nak update blog tu memang wujud. Nak2 dengan takde benda nak ceghiter kan. hikhikhik. Minta maap lah sesangat. 

Okeh, hari nih nak proceed dengan entry yang dah berzaman-zaman tak di sambung. Nih pasal last day kat sabah. Tak banyak tempat pun yang pergi masa last day tuh. Just pegi pulau2 je sebab esoknyer flight kitorang pukul 6.00 pg. Tentu2 lah kena keluar awal dari hotel kan.

Sebelum pegi pulau2 tuh kena pergi Jesselton Point dudlu. Nih kira macam jeti lah untuk naik bot. Kat sini kena bayar macam2 cthnyer tiket lah, bot lah apelah. So, prepare duit lebih sikit ye. Kitorang pergi 2 pulau je.       

Jesselton Point


*tgk2 feeling excited pandang ke depan padahal semua takut sebab bot tuh laju oke..hikhikhik..

1st Island: Pulau Mamutik




Pulau mamutik nih tak ramai sangat orang. Kalau sape2 yang suka ketenangan bole lah datang pulau nih. Ramai dengar orang cakap yang tourist lebih prefer pulau manukan. Diorang kata pulau manukan lawa lagi. Ye ke???

 2nd Island: Pulau Manukan




Nih pulau manukan. Amacam???lawa lagi ke sama je dengan pulau mamutik. Entah lah saya rasa sama je. Zafir kata saya nih buta seni sikit. Ye lah kot agaknyer. hahaha. Kalau nak tau lawa ke tak datang tengok sendiri. :)

Tu je untuk last day. Dah kata dah sikit je tempat. Lepas balik dari pulau tuh terus balik bilik pack2 barang. Dah pack awal senang. Yeay balik time~~~~Saya rindu Bangi yang wangi...

6 comments:

ZWAN SABRI said...

Wah! Cantiknye Pulau Manukan tuu.. tringin plak nk p sana.. ;)

MySuaraBlog: Tabik Springlah Sama Pakcik!

syrupmasin said...

bnayk la alasan kau..ecece..ehh cantek doe laut tuh..kalu berak ta kotor kan??

Aida Zafirah said...

zwan sabri: mmg cantik weyh..doa banyak2..ade rezeki tuh..:)

Aida Zafirah said...

saleh: haisy...situ laut okeh..tempat org mandi,snorkelling...bukan tempat berak ye kak senah...harap maklum...:P

cx's said...

wah. bestnye vacation gn famili. tmpt menarik plak tu. sgt best. :) jemput join segment cx ye segmen cx's :geng UiTM by campus

tomatokering :) said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnyeeeeeee!!!!!!!!!!! ;D