Wednesday, April 27, 2011

Penunggu Istana + Entry Comeback...

Assalamualaikum semua...

Apa kabar????Sehat tak???Saya kurang sehat sebab batuk2 sikit. Macam biase lah gatal nak minum ais jugak even tekak tengah sakit. Sebab tu batuk tak baik2 kan?ahaha.

Dah lama giler2 lah tak hapdate blog shayang ni kan. Bukan ape baru je lepas habis final exam. Final exam untuk final semester. Hope everything okay lah. Risau kot. Dah lah final semester nih.

Biase lah kan. Biler dah abis final exam mula lah rasa macam nak buat macam2. Ape lagi semalam terus buat rombongan pergi tengok wayang, makan2 n main bowling. Seharusnye keluar dengan member2 lah kan. Ye lah kan ni final semester. Lepas nih mana tau dah tak boleh jumpa lagi kan kan kan???Nanti next entry saya cerita ek.

Oke, sekarang nih mati terus ke tajuk utama iaitu MOVIE REVIEW.

Movie yang akan di'review' ialah: PENUNGGU ISTANA...


Semalam pergi tengok cerita nih lah. Nik Nadhirah lah yang beriye-iye nak tengok. Kitorang pun follow lah sekali. Tengok ramai2 kurang sikit takot. ahahaha.

Cerita nih oke lah. Seram ke?Pada saya memang seram.

Cerita nih rasanya lagi seram dari paranormal activity yang cite omputih tuh. Footage2 yang diorang amik dalam cerita nih sumpah real giler lah. Paling seram masa Amar hilang tuh. Sumpah seram. Tiba2 kot. Dah lah sebelum hilang tuh dia macam kena rasuk. Tenung camera tuh tak nak lama pulak. Yang scene bunuh2 tuh sumpah macam real jugak. Bunyi seriously seram.

Tapi satu je tak best. Cerita nih habis macam tuh je kot. Ending die 'hang'. Soalan aku dengan member2 aku lepas habis cerita nih-"hidup lagi ke pelakon2 yang berlakon dalam cerita nih???"

Oke cukup2. Kalo sape2 yang belum tengok plus peminat cerita horror, disyorkan pegi tengok. Rasanye berbaloi-baloi.

Oke semua...Selamat menonton okeh???

7 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

fuh xberani nk tgk cerita seram cm ni..

elinADNAN said...

cerite nih kisah benar kn??
nk tengokk sangat!!

FaLieNA si giLER koREAN.. said...

hehehe...best giler gk muvie tu even ak xleh nk tgk citer seram kn..heheehe..sume sb last sem nih..nk spent tym dgn kawan kn..hehehe

Aida Zafirah said...

GKSB:aida pun bukan berani sgt pun...tu pun sebab tgk ramai2...tuh yang berani tuh...:)

Aida Zafirah said...

elinadnan:rasanya kisah benar tapi dilakonkan semula...pegi lah tengok...:)

Aida Zafirah said...

faliena:kan...bole je ko tgk cite seram tuh....:)

FaLieNA si giLER koREAN.. said...

ekcely nk jerit jer..so,dh termakbul hajat nk jerit kuat2 dlm cinema tuh..hehehe