Monday, June 13, 2011

Sabah (family vacation)~~~Day 1...

Assalamualaikum semua...

Lama dah rasanyer cuti hapdate blog nih ha. Biase lah biler penyakit malas dah menguasai diri ini. ahahaha. Oke, entry kali nih nak story-mory sikit pasal family vacation kat Sabah. Memang tak plan pun nak pergi sabah tapi niat nak pergi bercuti tu memang ada lah. 

Dah2 jom mula. Oke, selesakan duduk anda sebab entry nih agak panjang dan banyak gambar. So, sedia baldi sekali kot2 nak muntah. ahaha. 

Kitorang duduk kat sabah tuh kira total up 5 hari 5 malam lah. Sebab ape 5 malam???Sebab flight kitorang hari isnin malam dalam pukul 10 camtu lah. 


Flight ke KK tak lama. Dalam 2 jam je. Naik2 je terus dia bagi supper. Fees pun oke sebab ibu ambil best deals kat web MAS. Tapi biler best deals nih kena tahan lah sebab flight selalunyer sama ada malam atau awal pagi. Kata nak murah kan???Sampai je kat KKIA terus ambil teksi  ke Komples Tabung Haji KK. Jimat oke stay situ sebab ibu dengan ayah keje tabung haji. Orang luar pun bole stay situ jugak tapi mahal sikit lah dalam 100++ lah. Kompleks tabung haji tuh dekat Sembulan. Dekat jugak lah dengan bandar KK. Teksi ke kompleks tuh dia charge RM 38. 

Pagi selasa tuh kawan ayah call ayah suruh turun ambil kete sewa kat lobi. Mula2 dia kata kete myvi tapi at the end tukar saga FL sebab myvi tu ade problem sikit. Sewa kete tu RM 100 sehari. Oke lah tapi kete saga FL nih kuat makan minyak sikit lah. 


Nih nak bagi info sikit nih. Kalau tak biasa kat KK nih saya nasihatkan kena guna map. Tak payah susah2 nak beli map. Ambik je kat airport tuh. Lepas tuh amik lah brochure2 yang ade sekali tuh. Boleh bantu2 sikit kalau nak jalan2 kat sana. 


*oke sekarang layan gambar dulu. Nak tarik napas jap. Penat menaip nih...















First day nih tak pergi banyak tempat pun sebab hujan. Hujan dari pagi ke petang. Tapi tengah hari tuh dah reda sikit dah. Boleh lah jalan2. Ingat nak pergi kundasang tapi sebab hujan so tak jadi lah. 

Tapi kat sana kedai makan melayu tak banyak lah. Tapi tak tau lah kalau2 saya tak jumpa kan. Mamak ade lah jugak. Tapi petang tuh ade pasar malam dekat2 dengan kompleks tabung haji tuh. So, memandangkan perut agak bunyi2 so pegi lah beli makanan kat sana. Food dia oke. Lebih kurang sama jer macam kat Semenanjung. 

Okeh!!!Tu je untuk day 1. Nanti saya update untuk next2 punya day. *penat aku taip banyak2, resize gambar lagi. fuh!!!*

12 comments:

cik feedi said...

amik je map dkt airport.haha..mcm knl ayat tu.

syrupmasin said...

untunglah aida makan bnyk :D

Aida Zafirah said...

feedi: hahahah...harus lah...thanks for the advice...:)

Aida Zafirah said...

saleh: alah ko dduk rumah pun makan banyak jugak kan????hahahaha...:D

cik feedi said...

aku nk bju turle warna pink tu.haha.aku dh ada wrna itam.so nk pink pulak la.hehe

Aida Zafirah said...

feedi:ala aritu ko tak cakap...aku pun x beli pape weyh kat sana...kat pasar philipine tu mahal sikit lah...huhuhu..:)

MEKAR said...

Seronoknya dpt pi sabah. seafood senang dpt kat situ kan? beberapa thn lps penah sampai labuan je. ada byk mutiara dan coklat

alif haris said...

bestnye ... rase mcm nk p jew tp ongkosnya xdak lg .. huk3

Aida Zafirah said...

mekar:haah...seafood memang senang dapt...fresh2 pulak tuh...:)

Aida Zafirah said...

alif haris:kumpul lah ongkos...seronok..:)

panda putih said...

aida, byknye kraftgn.. yang menjahit tu. pkcik tu jahit ape? style gile menjahit tgh2 alam.


update day-2 pulak!

Aida Zafirah said...

panda putih: sini mmg byk giler kraftangan..tapi mahal sikit lah.. yg pak cik tuh dia jahit ape2 je lah..baju ke or nak alter seluar pon bole...mmg ramai kat luar2 pasar tuh..

day 2 dah update: http://aidazafirah.blogspot.com/2011/06/sabah-family-vacationday-2.html