Monday, November 22, 2010

SNSD a.k.a So Nyuh Shi Dae a.k.a Girls' Generation

Entry hari ini pasal SNSD. Saya minat ini. Dulu-dulu sungguh lah aku tak minat sangat pun group2 korea ni. Takat tengok2 biasa tu ada lah. Tapi ni semua sebab one of my friend, Falina. Dia lah yang selalu ajak aku tengok music video bagai. Sebab kau lah ni Falina oi (Aida..Aida, jangan nak salahkan orang lain ye. Tak baik). Aku dah terkena demam korea kau dah. Hahahaha. Lawak2.
Hari ni kita nak kenalkan dekat kamu orang semua serba sikit pasal group member SNSD ni. Bak kata orang "Tak kenal maka tak cinta" kan kan kan.

Okay. Mari mulakan....

The Leader & Main Vocalist

Taeyeon

Name: Kim Tae-yeon
D.O.B: 9 March 1989
Height: 160 cm
Blood Type: O


Main Vocalist

Jessica

Name: Jung Su-yeon
D.O.B: 18 April 1989
Height: 163 cm
Blood type: B


Supporting Vocalist

Sunny

Name: Lee Sun-kyu
D.O.B: 15 May 1989
Height: 158 cm
Blood type: B


Supporting Vocalist

Tiffany

Name: Hwang Mi-young
D.O.B: 1 August 1989
Height: 162 cm
Blood Type: O


Supporting Vocalist & Main Dancer

Hyoyeon

Name: Kim Hyo-yeon
D.O.B: 22 September 1989
Height: 160 cm
Blood Type: AB


Supporting Vocalist & Lead Dancer


Yuri

Name: Kwon Yuri
D.O.B: 5 December 1989
Height: 167 cm
Blood Type: AB


Supporting Vocalist

Sooyoung

Name: Choi Soo-young
D.O.B: 10 february 1990
Height: 170 cm
Blood Type: O


Supporting Vocalist

Yoona

Name: Im Yoona
D.O.B: 30 May 1990
Height: 166 cm
Blood Type: B


Lead Vocalist

SeoHyun

Name: Seo Joo-hyun
D.O.B: 28 June 1991
Height: 168 cm
Blood Type: A

SNSD is a girl group formed by SM Entertainment in 2007. Consist of nine charming and beautiful girls they develop very well till now. Diorang ni kan semua kena train before formed into this group.
First single diorang "Gee" meletop. Lagu ni SNSD dah buat macam-macam version lah contohnya Korea(of course lah sebab diorang orang korea), Mandarin dengan Jepun.
Now, diorang keluar dengan single baru which is "Hoot". MV was out feat. Choi Siwon (Super Junior).



That's all. Thank you for read.

p/s: nanti lepas ni aku cerita pulak pasal Super Junior ek.

3 comments:

miss miserable said...

aiihh..myyusahkn tol la liine ni/..berasap jer ak..dh la berasap tgk enty ko bbwt psl SNSD ni..jap..ak rewind blk persaan ak dulu..

aiiidaa.......ooo kurg hasam tol ko update psl SNSD ni ekh..xtaw ker die hard fan die kt sni??ptud ak la yg update..huk3..=(..btw,xper..nsb ko acknowledge ak..huhu..

ha,sbb ko dh update SNSD nih..ak bg hukuman kt ko..ko kne cr ranking vocalist yg sbnr..aper beze lead vocalist ddgn main vocalist..saper sbnrlnyer ranking best dancer..huhuhu..chaiyok3..

princess~leeya said...

i lyke SNSD too..
my most fav is yoonA..
love her damn much.. =)
doo cute n modest..

Aida Zafirah said...

miss miserable:ala aku malas lah nak jawab soalan ko tu...nnt2 lah ye...hahahaaha...

princess~leeya:yeah..saya pun suka yoona jgk...tapi lagi suka tiffany n hyoyeon...he3...