Sunday, January 30, 2011

Challenging Journey....

Assalamualaikum semua....

Saya dah selamat sampai kat rumah tepat pukul 12.30 tgh malam semalam. Alhamdulillah. Cuba tengok tajuk kat atas tu. Okay2 semua mesti nak tau kenapa challenging kan kan kan???Meh2 saya nak story.

Sebelum mula saya nak introduce dulu insan2 yang terlibat. Mula2 ialah Cik Ain Zainurin yang asek tanya bila nak pergi cari teksi or bas sebab takut tak sempat sampai stesen bas butterworth sebelum pukul 6.15 petang.
Next ialah En.Remy selaku adik kecik yang selalu kena usik. Lepas tuh En.Kuzai yang selalu usik2 si Remy and then bila dah gado2 baru nak cakap kat orang yang ko dengan remy ada BOND. Bond lah sangat ye. Lastly ialah En.Jamirul yang dah malas nak layan bila Remy dengan Kuzai dah mula gado2 manja. ahahahaha. Lawak lah korang2 ni.

Sebenarnya cite dia macam ni. Bas kitorang ke KL kul 6.15 petang. Tapi bengkel kat UiTM Penang tu abis kul 12.30. So, kitorang pun jalan2 lah sambil2 nak tunggu kul 6.15 petang. Kebetulan yang paling dekat Sunway Carnival Mall. So, kitorang pun duduk lah kat situ sambil lepak2 buang masa. Tengok beg2 kat atas tuh. Bayangkan kitorang jalan2 kat sunway tu sambil bawak beg tu sorang satu. Tu beg laptop oke. Berat kot. Sumpah dah macam traveller dah.

Lepas penat jalan2, kitorang pun lepak kat daily fresh sambil makan ice kimo dengan waffle. Alas perut sebab tengah hari tu dah makan kat Hotel UiTM Penang. Lepas makan2, jalan lagi. Penat jalan duduk kejap. Macam2 lah kitorang buat contohnye duduk kat kerusi urut Gintell yg bayar 1 hengget untuk urut 3 minit tu, masuk kedai letrik Senheng sambil jalan2 macam nak beli tv plasma baru n mcm2 lagi lah kitorang buat. ahahaha.

Dah lah takde sorang pun yang biasa kat situ. Abis macam2 orang kitorang tanya. Dari orang yang jalan2 kat situ sampai lah akak cashier yang kat Giant tu. Pastu, kitorang pulak first time naik Rapid Penang. Yang Remy pulak tak benti2 tanya pak cik bas tu sama ada bas tu pergi jeti or tak. ehehehe. Lawak2.

Akhirnye, sampai jugak kitorang kat stesyen bas Butterworth tepat pukul 5.30 petang. Sampai terawal siket tapi takpe at least tak terkejar-kejar. Pastu kul 6.20 bas pun gerak. Kul 11.00 kitorang sampai Jalan Duta. Semua macam nak jerit "YEAY YEAY DAH SAMPAI". Bahagia rasanye.

Okay dah abis dah. Amacam challenging tak???Saya rasa ni dah cukup challenging dah ni. Tapi takpe ni semua experience yang tak tahu biler lagi saya boleh dapat semua ni. hehehe. Kan kan kan???

11 comments:

ZWAN SABRI said...

Alhamdulillah, semuanya dah selamat sampai.. ;)

Lelaki Ini said...

huhuh
sume dah smpai kan??
alhmdulilah selamat!

Aida Zafirah said...

zwan:alhamdulillah....:)

Aida Zafirah said...

umar:haah...semua dah sampai rumah dah...alhamsulillah selamat...:)

cik mun said...

bagusla selamat sampai..

Aida Zafirah said...

cik mun:tu lah...alhamdulillah...:)

chuu said...

its holidayyyyyy!!! hahaha

ariff afiza said...

alar..npa xckp dtg penang???klu xboley ariff bwk ronda2 sblm akak n the geng balik..hohoho

Aida Zafirah said...

chu:yeay!!!!

Aida Zafirah said...

ariff:bkn ape...saje je jln2 sementara nk tnggu kul 6 tu...hehehehe...

Just Sharing said...

http://bestsukesuki.blogspot.com/

nasrul poyo...hehe