Thursday, February 10, 2011

Cerita Dulu-Dulu...

Assalamualaikum semua....

Tiba2 teringat cerita2 masa dulu2 especially masa sekolah2 dulu. Bukan ape sebenarnye. Punca yang boleh teringat-ingat tu sebab semalam masa tengah gelong2 study Financial Admin borak jap dengan my roomate. Orang selalu borak siang2 kan??tapi almaklumlah bila dah masing2 ada hal sendiri so malam2 je lah ade masa2 nak berborak pun kan Cik Feedi kan???

Bila teringat balik masa sekolah2 dulu memang kelakar giler lah. Macam2 benda yang dibuat. Contohnye main polis sentri, main kejar2, main batu seremban dan yang paling tak boleh lupa main lompat tikus. Korang pernah main tak lompat tikus????best giler kot. hikhikhik.

Kalau my roomate lagi best. Dia nih duduk kat Batu Feringghi, Penang. Alah tempat yang banyak2 tourist pastu boleh dapat CD murah2 tu
kan Feedi kan???hehehehe. Dia kata dulu masa dia kecik2 dia selalu pergi rumah sorang kawan dia nih. Ingatkan pergi nak buat ape rupanya pergi menari hindustan. Boleh????hahahaha. Lawak2.

Kalau saya pulak, masa sekolah rendah dulu cikgu selalu cakap yang saya ni jenis yang tak reti duduk diam. Lasak + kasar macam budak lelaki.

Paling takut sekali masa time amik report kad. Bukan ape, kan masa nih parents mesti datang sekolah jumpa cikgu kan kan kan?Masa nih memang cuak giler lah. Ye lah, cikgu memang konpem report kat ibu dengan ayah. Lepas tu ape lagi bila dah balik rumah "HAH SIAP LAH KAU!!!!!". hehehehe. Memang kena basuh lah jawapnye.

Korang semua lak amacam???ape cerita menarik korang masa kecik2???meh lah kongsi sekali....

10 comments:

tomatokering :) said...

haha ! teringat zaman maahad kot . hehe

Aida Zafirah said...

tau xpe...teringat giler2 masa lepak2 dalam bilik prep, tidur masa prep...hahahha...:)

Ain Atika Zailani said...

hahah memang.. i kat sekolah dulu memang suka kena kan orang buli orang belikan makanan kat kantin..kihkih...hmm jahat.

Aida Zafirah said...

ain atika zailani: hahaha..i pun sama...kdg2 budak lelaki pun selalu kena buli dgn i...hehehehe...:)

Aefa Aerisya said...

same r.. dulu dlm report card tu siap cegu tulis aefa ni suka berjalan di dlm kelas.. hahaha

Aida Zafirah said...

aefa:tau xpe...cekgu2 ni pun satu...bkn nak backup anak2 murid kan???hehehehe...:)

syrupmasin said...

alaa aida kau kan memang lelaki :D

Aida Zafirah said...

syrupmasin:kau jangan nak kurang ahajr sangat bole???

♥ Funna ♥ said...

bila diingat2 balik cita zaman hingusan dulu mmg klaka..banyak cerita menarik masa aku kecik dulu..nnt la bila mood aku nak menaip nnt aku wat entry tuk dikongsi..hehehehe..

Aida Zafirah said...

funna:tau xpe...masa kecik2 dulu memang banya giler lah cerita2 yang best...kalau ingat balik memang sumpah kelakar...:)